Information - Covid

14 JAN 2022 19:49
Viktig information och hur vi ska hjälpas åt att sakta ner smittspridningen närmsta veckorna. Samt skydda varandra och vår personal mot Covid, så vi kan fortsätta verksamheten under dessa tuffa veckor vi har framför oss!
  • Skapad: 14 JAN 2022 19:49

Viktig information

För att minimera spridningen av coronavirus vidtar vi åter igen en rad försiktighetsåtgärder. Vi skall tillsammans med alla våra elever, föräldrar och medlemmar göra vårt bästa för att minska smittspridningen covid -19.

Du som är ridskoleelev är välkommen till ridskolan i samband med din ridlektion. Kom max 30 minuter före lektionen och åk hem så fort du är klar. Vi återinför max en medföljande per elev som är 16 år och yngre, ingen medföljande till äldre elever. Detta för att minska antalet personer som rör sig samtidigt på anläggningen.

Har du symtom på Covid-19 som halsont, snuva, feber, hosta eller sjukdomskänsla ska du INTE komma till klubben.

Kom inte till anläggningen när du inte har ridlektion.

Vi följer noga utvecklingen av Coronasituationen och uppdaterar oss dagligen med lägesinformation från Folkhälsomyndigheten och Svenska ridsportförbundet.

Följande riktlinjer gäller för den närmaste tiden

• Hästlistan finns på dörrarna in till stallet.
  • Alla utrymme har nu ett anslag på utsidan med max antal som får vistas där. Personal & stallvärdar räknas inte in i detta antalet.
  • Klubbhuset är öppet för att handla i cafét, om du ska låna hjälm/väst eller gå på toaletten. Lånar du hjälm/väst så desinficera sakerna innan du lämnar tillbaka dem med sprayflaskan och papper. Men vi sitter inte inne i klubbhuset just nu.
  • Stallet: In i stallet går endast de som ska göra iordning häst, en vuxen medhjälpare får följa med in om du inte klarar att göra iordning hästen själv eller med hjälp av stallvärdar.
  • Läktare: Läktaren är stängd. En vuxen medhjälpare får följa med och sitta på läktaren om barnet vill ha det för trygghetens skull. Vi har spärrat av för att man inte ska kunna hänga över sargen, sitt med 2 meters mellanrum på läktaren. Alla väntar utanför ridhuset tills ridläraren säger att ni kan komma in, så ingen sitter på läktaren före och efter sin lektion.
  • Känner du dig krasslig, stanna hemma!
  • God handhygien är viktig, tvätta händerna noga med tvål och vatten, hellre en gång för mkt!
  • Max en person åt gången i sadelkammaren.
  • Nys och hosta i armvecket
  • Håll avstånd till varandra.
  • Personal har rätt att skicka hem den som verkar hängig.
  • Teorilektioner genomförs utomhus/i stallet.
  • Personalen desinficerar alla kontaktytor i stall och ridhus dagligen.

Genom att vi alla tillsammans tar ansvar så hoppas vi kunna minska en snabb smittspridning och därigenom kunna hålla vår verksamhet öppen.

Tack för att du hjälper oss och visar hänsyn, omtanke och ansvar!

Hälsningar från Styrelse och personal på Stora Höga Ridklubb