Påsklovsaktiviteter

25 MAR 2022 08:52
På påsklovet vecka 15 är det inga ordinarie lektioner utan Kunskapsvecka med olika teorier, clinics och andra aktiviteter.
  • Skapad: 25 MAR 2022 08:52

Vecka 15 har vi kunskapsvecka, all ordinarie lektionsverksamhet är inställd.

Det innebär att vi kommer att ha någon form av teoretisk verksamhet

måndag till torsdag.

Du som rider hos oss är välkommen att delta i så många aktiviteter du vill.

Du som inte rider lektion men ändå vill vara med på någon av aktiviteterna som är gratis, kan anmäla sig men betalar då 100:-/tillfälle.

ANMÄL ER I PÄRMEN PÅ BÄNKEN UTANFÖR KONTORET!

Käpphästhoppning

Måndag 11 april kl.16,30 – 17,45

Lär dig att tävla hoppning fast med käpphäst. Vi tränar banbyggnad, framridning och allt annat som har med tävling att göra. Ta med egen käpphäst om ni har. Från 5 år.

Egen häst – vad innebär det?

Måndag 11 april kl.18,00 - 19,00

Frida pratar om vad det innebär att ha egen häst! Vi pratar om vad man måste tänka på ex. hovslagare, vaccinering, vad gör jag om min häst blir sjuk? Vi pratar även om kostnaderna att ha egen häst.

LÖSHOPPNING

Måndag 11 april kl.19,15 - 20,30

Varför löshoppar man och hur går det till?

Frida går igenom hur man bygger upp för löshoppning, hur man genomför en löshoppning och vad man ska tänka på. Vi utför detta praktiskt och löshoppar några av lektionshästarna.

Grupp III – V får vara med inne i ridhuset.

Alla övriga grupper sitter på läktaren, detta för att vi ska tänka på säkerheten först och främst.

STALLPYSSEL

Tisdag 12 april kl.9,00 - 14,00

Här får ni en heldag med pyssel i stallet. Vi kommer att börja med att släppa ut hästarna, sen blir det mockning samt sadel & tränsvård. Därefter äter vi lunch innan vi tar in hästarna och gör dem fina. Alla från nybörjare och uppåt kan vara med. Ta med Er egen lunch.

PROVTAGNING FÖR RYTTARMÄRKE

Tisdag 12 april kl.16,15 - 17,15

Vi kommer ha teoretisk provtagning för Er som ska ta Ryttarmärke. Ryttarmärke består av 3 delar, teori, dressyr och hoppning. Dressyren och hoppningen gör Ni under lektionstid. Prata med Er ridlärare vilket märke Ni kommer rida upp för.

Pimp my pony

Tisdag 12 april kl.17,30 – 18,30

Kom till stallet, och gör ponnyerna extra fina med glitter, tofsar och flätor.

Inför klubbtävlingar

Tisdag 12 april kl.18,45 - 20,00

För att tävla på våra klubbtävlingar såsom Halloweenhoppet, Påskhoppet, Klubbmästerskap mm. är det bra att veta lite mer vad som gäller.

Du får lära dig grunderna i det som man ska känna till om man vill börja tävla.

• Hur går det till på framridningen?
  • Vad gör jag när jag får startsignal inne på banan?
  • Om hästen stannar på ett hinder hur gör jag då?
  • Hur hälsar man på domaren?
  • Hur gör jag hästen fin inför tävling?
  • Om jag rider fel i ett dressyrprogram, vad händer då?

Pimp my pony

Onsdag 13 april kl.16,30 – 17,30

Kom till stallet, och gör ponnyerna extra fina med glitter, tofsar och flätor.

HUR SER DU ATT DIN HÄST MÅR BRA OCH ÄR FRISK??

Onsdag 13 april kl.17,45-18,45

Anna-Karin går igenom hur man ser att hästarna mår bra.

Vi tittar på hur man tar tempen, hur bör hovarna se ut, är hästen snorig, har den rinniga ögon, skavsår, vi pratar om något som heter mugg, strålröta och vad man gör åt det om hästen har det.

Dressyrclinic med några av tävlingsryttarna

Onsdag 13 april kl.19,00-20,00

Anna-Karin har en dressyrclinic där eleverna rider. De kommer utgå från Utbildningsskalan kommer gå som en röd tråd igenom clinicen. Vi kommer även att titta mer på olika rörelser såsom skänkelvikning och skolor.

STALLPYSSEL

Torsdag 14 april kl.9,00 - 14,00

Säker Hästhantering

Torsdag 14 april kl.16,30 - 17,30

Kom till stallet, så pratar Anna-Karin om den dagliga hanteringen av hästen och hur du hanterar hästen på ett bra sätt i olika situationer. Ämnen är bl.a: Hästen i boxen, till och från hagen, uppställning i ridhuset, tillpassning och kontroll av utrustning, sadling, tränsning, upp/avsittning, på och avtagning av täcke, ta av och på jacka när man sitter på hästen, tillpassning av hjälm/säkerhetsväst.

Både teori och praktik. Ta gärna med era föräldrar också! Upp till 12 år.

Säker hästhantering

Torsdag 14 april kl.17,30 – 18,30

Både teori och praktik. Från 13 år - vuxen.

Prova på WE – Working equitation

Torsdag 14 april  18.45 -19.45 - Lektionshästar från grupp II

Torsdag 14 april  19.45 -20.45 - Lektionshästar från grupp II

Kostnad: 100:-

Vad är WorkingEquitation (WE)?

I WE betonas samspelet med hästen, att rida noggranna vägar, ha lydnad men ändå ridning med lite fart och fläkt.

Momenten i WE är dressyr, teknik och speed.

TEKNIKMOMENT

I teknikmomentet rids en bana med ett antal ”hinder” vars syfte är att lära och påvisa lyhördhet, uppmärksamhet samt förtroende och samspel hos ekipaget.

Sporten utvecklar och förbättrar ryttarens balans, sits, hjälper, koordination, planering av bra ridvägar och anpassning av tempo. Hästarna får en allsidig utbildning och träning i allt från dressyr till lydnads-, förtroende-och miljöträning. WE uppmuntrar till både god ridning och lyhörda samt uppmärksamma hästar, samtidigt som den är ett fantastiskt sätt att få hästar och ryttare motiverade och entusiasmerade. Förtroende och samspel mellan ryttare och häst, noggranna vägar, precisionen, men ändå lite fart och fläkt.