Hoppa till sidans innehåll

Stallet stängt

21 MAR 2022 13:32
Tyvärr har vi tråkiga nyheter. Då vi har en häst som har konstaterat ekvint coronavirus så är stallet stängt för att komma hit med hästar utifrån och inga av våra hästar får lämna anläggningen. Dock är lektionsverksamheten igång.
  • Uppdaterad: 21 MAR 2022 13:32

Ekvint coronavirus är allmänt spritt i Sverige och kan orsaka trötthet, nedsatt aptit och feber, samt även kolik och diarré hos hästar. Oftast blir de bra igen inom 1-7 dagar.

Hästens coronavirus drabbar inte människor!

Vi har efter samråd med vår veterinär samt veterinär vid SVA (Svenska veterinärmedicinska anstalten) kommit fram till att vi kan fortsätta lektionsverksamheten, med de hästar som är friska och mår bra.

Då det kan bli att flera av våra hästar är sjuka samtidigt så kan vi inte erbjuda några igenridningar fram till påsk och vi kommer även lägga in extra teorier vid behov. Alternativet är att stänga ner verksamheten helt och det vill vi såklart undvika. Vi hoppas på er förståelse att vi löser detta på bästa sett för våra arbetskamrater, hästarna.

Tänk på:

  • Se till att ha rena kläder om du ska till andra stall.
  • Använd INTE samma skor i andra stall. Då det smittas mest genom träcken så är det svårt att få skorna helt rena. De måste först mekaniskt göras rent från all smuts och sen desinficeras med ex. virkon om man ska ha dem i annat stall, därför är det bättre att låta bli.

 

Tack för er förståelse!

Med vänliga hälsningar

Personal, styrelse & hästar!

Skribent: Maria Hake
E-post: Adressen Gömd

i STORA HÖGA

 

 

 

Mitronic

 

MR

 

 

 

 

Stena_Logo_Tagline

unnamed.png

 

Logotype_JPG.jpg

 

uklum

Postadress:
Stora Höga RK - Ridsport
Smundstorp 214
44493 Spekeröd

Kontakt:
Tel: +46303777995
E-post: personal@storahogari...

Se all info