Viktig info angående restriktionerna iom Covid-19

07 DEC 2020 14:30
  • Uppdaterad: 07 DEC 2020 14:30

Viktig information

Med anledning av de ändrade restriktionerna från Folkhälsomyndigheten har Svenska ridsportförbundet gått ut med information att verksamheten på landets ridskolor kan fortsätta då vår verksamhet är till största del utomhus i stall och ridhus. Men för att minimera spridningen av coronavirus vidtar vi nu en rad försiktighetsåtgärder. Vi skall tillsammans med alla våra elever, föräldrar och medlemmar göra vårt bästa för att minska smittspridningen covid -19.

Du som är ridskoleelev är välkommen till ridskolan i samband med din ridlektion. Kom max 30 minuter före lektionen och åk hem så fort du är klar. Max en medföljande per elev som är 15 år och yngre, ingen medföljande till äldre elever. Detta för att minska antalet personer som rör sig samtidigt på anläggningen.

Kom inte till anläggningen när du inte har ridlektion.

Våra STALLVÄRDAR kommer att fortsätta vara i tjänst för att kunna hjälpa våra elever på bästa sätt!

Vi följer noga utvecklingen av Coronasituationen och uppdaterar oss dagligen med lägesinformation från Folkhälsomyndigheten och Svenska ridsportförbundet.

Följande riktlinjer gäller för den närmaste tiden

• Hästlistan finns på dörrarna in till stallet.
  • Klubbhuset är stängt, gå endast in om du ska låna hjälm/väst eller gå på toaletten. Lånar du hjälm/väst så desinficera sakerna innan du lämnar tillbaka dem med sprayflaskan och papper som finns på altanen.
  • Stallet: In i stallet går endast de som ska göra iordning häst, en vuxen medhjälpare får följa med in om du inte klarar att göra iordning hästen själv eller med hjälp av stallvärdar.
  • Läktare: Läktaren är stängd. En vuxen medhjälpare får följa med och sitta på läktaren om barnet vill ha det för trygghetens skull. Ingen över 15 år får ha med sig någon som sitter på läktaren. Vi har spärrat av för att man inte ska kunna hänga över sargen, sitt med 2 meters mellanrum på läktaren. Alla väntar utanför ridhuset tills ridläraren säger att ni kan komma in, så ingen sitter på läktaren före och efter sin lektion.
  • Känner du dig krasslig, stanna hemma!
  • God handhygien är viktig, tvätta händerna noga med tvål och vatten, hellre en gång för mkt!
  • Max två personer samtidigt i sadelkammaren.
  • Du måste rida med handskar.
  • Nys och hosta i armvecket
  • Håll avstånd till varandra.
  • Personal har rätt att skicka hem den som verkar hängig.
  • Cafeterian stänger tills vidare.
  • Teorilektioner genomförs utomhus.
  • Personalen desinficerar alla kontaktytor i stall och ridhus dagligen. På toaletter och i klubbhus desinficeras kontaktytor två ggr per dag.

Vi vädjar även till er som har hästar uppstallade på StHRK att inte ta med extrapersoner till anläggningen.

Genom att vi alla tillsammans tar ansvar så hoppas vi kunna minska en snabb smittspridning och därigenom kunna hålla vår verksamhet öppen.

Tack för att du hjälper oss och visar hänsyn, omtanke och ansvar!

Hälsningar från Styrelse och personal på Stora Höga Ridklubb