Viktig info till alla våra elever och medlemmar!

19 MAR 2020 13:58
Verksamheten på landets ridskolor fortsätter som vanligt, vilket vi också har stöd i från Svenska Ridsportförbundet. Men för att minimera spridningen av coronavirus vidtar vi nu en rad försiktighetsåtgärder.
  • Uppdaterad: 19 MAR 2020 13:58

Vi skall tillsammans med alla våra elever, föräldrar och medlemmar göra vårt bästa för att minska en snabb smittspridning covid -19 (coronaviruset).

Du som är ridskoleelev är välkommen till ridskolan i samband med din ridlektion. Kom i lagom tid före lektionen och åk hem så snart du är klar. Max en medföljande per elev. Detta för att minska antalet personer som rör sig samtidigt på anläggningen.

Kom inte till anläggningen när du inte har ridlektion. Denna begränsning gäller även för dig som är ministallvärd. Alltså inga ministallvärdar tills vidare!

Våra STALLVÄRDAR kommer att fortsätta vara i tjänst för att kunna hjälpa våra elever på bästa sätt!

Stallkul är inställt tills vidare.

Påsklovsaktiviteterna är inställda och det är ordinarie ridlektioner måndag till torsdag vecka 15.

Vi följer noga utvecklingen av Coronasituationen och uppdaterar oss  dagligen med lägesinformation från Folkhälsomyndigheten och Svenska ridsportförbundet.

Följande riktlinjer gäller för den närmaste tiden

• Personalen desinficerar alla kontaktytor i stall och ridhus dagligen. På toaletter och i klubbhus desinficeras kontaktytor två ggr per dag.
  • Känner du dig krasslig, stanna hemma!
  • God handhygien är viktig, tvätta händerna noga med tvål och vatten, hellre en gång för mkt! Använd papper när ni torkar händerna.
  • Håll dörrar i stallet öppna.
  • Nys och hosta i armvecket
  • Ta inte i hand eller krama varandra.
  • Försök hålla avstånd till varandra.
  • Personal har rätt att skicka hem den som verkar hängig.
  • Cafeterian säljer endast förpackade varor och endast personal och cafébiträde får vistas i köket.

Vi vädjar även till er som har hästar uppstallade på StHRK att inte ta med extrapersoner till anläggningen.

Vi tar gärna emot frivilliga anmälningar till en vikarielista OM hela den ordinarie personalen blir sjuk, att kunna sköta stallet, mocka, ta ut och in från hagar, fodra osv. Anmäl till mejl This is a mailto link

Genom att vi alla tillsammans tar ansvar så hoppas vi kunna minska en snabb smittspridning och därigenom kunna hålla vår verksamhet öppen.

Tack för att du hjälper oss och visar hänsyn, omtanke och ansvar!

Hälsningar från

Styrelse och personal på Stora Höga Ridklubb