Nyheter från SF

Charlotte Söderström och Stuteri Arch fick under torsdagen motta det internationella priset FEI Owner of the Year för sina framgångsrika hopphästar H&M All In, H&M Christian K och H&M Indiana.

I helgen avgörs Folksam SM i hoppning på Sundbyholm Det ska delas ut medaljer till seniorer, young rider, juniorer, children och ponny, samt inverkansridning.

Följ VM i Herning här

(2022-08-12 12:15)
Här hittar du allt om VM i Herning, fakta om svenska ryttare och voltigörer, tidsprogram, TV-tider med mera. Läs allt om fredagens paradressyr och laghoppningens spännande medaljuppgörelse.

Ridsportklassikern Ridborgarmärket avgörs i fyra etapper, där det nu står klart att Bälinge Ryttarförening tagit hem kampen om etapp två.

Nytt landslag i hoppning

(2022-08-11 13:00)
Hopplandslaget har uppdaterats med nya namn där trupperna också utökats. Även kriterierna för att ingå i landslagstrupperna har uppdaterats.

Det är inte bara ridsport-VM som pågår just nu utan i England samlas denna vecka världsledande forskare inom hästsportvetenskap för konferensen the International Equitation Science Conference. Hästvälfärdsrådets ordförande är en av huvudtalarna.

Sverige ligger tvåa i halvtid av FEI Eventing Nations Cup, inför helgens tävling i Has du Pin, Frankrike. En NC-tävling till återstår innan VM i Pratoni, Italien.

De unga ryttarna dominerade när Granngården Riksmästerskap avgjordes på Sundbyholm under söndagen. Endast två av 30 ryttare på prispallen var äldre än 18 år.

SM i sportkörning avgjort

(2022-08-07 16:20)
I helgen arrangerades Folksam SM i sportkörning hos Skogsborgs Rid och Körklubb i Götene. Nio nya svenska mästare har utsetts.

Dressyrryttaren Ronja Kardos på Brännornas Rigoletto tog sig nätt och jämt till den avslutande küren på ponny-EM i Polen. Väl där red hon ihop 72,98 prcent och slutade på tolfte plats.

Som en del av breddserien Granngården Riksmästerskap som just nu pågår på Sundbyholm utanför Eskilstuna har totalt sju vinnare utsetts i Granngården Riksmästerskap Inverkansridning för ponny och children.

Vid årsskiftet introducerade det internationella förbundet FEI nya hälsoregler för hästar som tävlar vid FEI-event världen över. Från och med september blir det påföljder för den som bryter mot dessa regler.

Henrik von Eckermann går in i VM i Herning som världsetta i hoppning. Det står klart sedan det internationella ridsportförbundet, FEI, räknat om den senaste rankingen.

Det internationella förbundet FEI gör just nu en undersökning om hästvälfärd. Hjälp till att forma detta viktiga arbete genom att svara på FEI:s enkät. Deadline är den 19 augusti.

Nu är det klart vilka ekipage som nominerats för Sverige vid unghäst-VM i hoppning, 22-25 september i Zangersheide, Belgien.